Šeranić u Bečićima u posjeti djeci iz Srpske

Srna
Šeranić u Bečićima u posjeti djeci iz Srpske

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetiće danas u Bečićima mališane koji su na desetodnevnom ljetovanju u okviru projekta “Socijalizacija đece Republike Srpske”.

Posjeta je predviđena u 9.00 časova u Omladinskom hotelu “Užice”, a Šeranić će prisustvovati priredbi koju će izvesti učesnici ovog projekta, najavljeno je iz resornog ministarstva.

U Bečićima trenutno boravi četvrta smjena u kojoj je 120 djece iz četiri opštine i grada iz Republike Srpske, uz stručnu podršku vaspitača i drugog osoblja.

Planirano je da u okviru programa na moru od 1. juna do 24. septembra boravi ukupno 1.700 djece iz svih opština i gradova Republike Srpske koja će biti raspoređena u 13 smjena.

U projektu u kontinuitetu učestvuju djeca iz porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, ona iz višečlanih i porodica boračke populacije, mališani sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Ovo je 21. godina realizacije projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” uz podršku Vlade Republike Srpske, naveli su u Ministarstvu.

Za prethodnih 20 godina obuhvaćeno je više od 36.000 učesnika, odnosno djece i odraslih, među kojima su vaspitači, stručno osoblje i roditelji koji su pratioci đece sa smetnjama u razvoju.

Svojim obimom, kontinuitetom i ciljevima projekat je postao prepoznatljiv dio sistema dječije zaštite Republike Srpske.

Projekat realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana