Šeranić: Proširićemo saradnju sa kineskim kompanijama

GS
Šeranić: Proširićemo saradnju sa kineskim kompanijama

BANjALUKA - Potpredsjednik Vlade Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić istakao je da su članovi delegacije iz Republike Srpske na šestom Međunarodnom sajmu uvoza i izvoza održanom od 5. do 10. novembra u Šangaju, u Kini, imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima svjetskih kompanijama o raznim inovacijama.

Sajam je činilo nekoliko cjelina koje se odnose na prostor za hranu i poljoprivredne proizvode, automobile, tehničku opremu, robu široke potrošnje, medicinsku opremu, lijekove i zdravstvenu njegu i trgovinu uslugama.

- Sajam je pokazao volju kineskih prijatelja da prošire saradnju sa Republikom Srpskom. Sada pokušavamo da lokalne zajednice iz Srpske idu samostalno prema kineskim kompanijama - istakao je Šeranić u Jutarnjem programu RTRS.

Naglasio je da je jasna opredjeljenost da se nastavi saradnja u raznim projektima.

- Svi ministri koji su bili u delegaciji su imali dobre sastanke i očekujemo konkretne rezultate. Očekujemo naredne godine otvaranje nolnice u Doboju, a bolnicu su gradili naši prijatelji iz Kine. To je primjer  odlične saradnje iz oblasti medicine - naglasio je Šeranić, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana