Selak nakon osveštanja manastira Rmanj: Zahvalnost našoj Crkvi koja je sačuvala narod

GS
Selak nakon osveštanja manastira Rmanj: Zahvalnost našoj Crkvi koja je sačuvala narod

DRVAR- Patrijarh srpski gospodin Porfirije osveštao je danas Hram Svetog Nikolaja Čudotvorca u manastiru Rmanj u Martin Brodu. Nakon osveštanja služena je sveta Liturgija, kojoj je prisustvovao i predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

“Manastir Rmanj dijeli sudbinu srpskog naroda vijekovima. Rušen je i obnavljan više puta. Posebno sam srećan što smo dočekali potpunu obnovu manastira i današnji čin osveštanja od strane Patrijarha srpskog Porfirija. Zahvalni smo Srpskoj pravoslavnoj Crkvi koja je oduvijek bila stub očuvanja našeg naroda. Iskreno vjerujem da će manastir Rmanj, kao i naš narod koji ovdje živi, uživati u blagodatima mira”, poručio je danas Goran Selak nakon osveštanja manastira.

Selak je dodao da posebno bole razaranja koja je manastir doživio tokom Drugog svjetskog rata i Odbrambeno-otadžbinskog rata, jer su se desila nakon što je srpski narod donosio slobodu svim narodima u okruženju.

Patrijarh srpski gospodin Porfirije boravi u višednevnoj posjeti eparhiji bihaćko-petrovačkoj i rmanjskoj povodom obilježavanja 580 godina od izgradnje manastira Rmanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana