Selak: “Glas” neprikosnoveni hroničar prošlosti

GS
Selak: “Glas” neprikosnoveni hroničar prošlosti

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak čestitao je “Glasu Srpske” 81. rođendan i istakao da je ovaj najstariji dnevni list u Republici Srpskoj i BiH neprikosnoveni hroničar različitih vremena, sistema, država i društvenih odnosa, ali i dosljedan društveni korektiv u sadašnjosti.

-Decenijama „Glas Srpske“ obavještava javnost i građane o svim domaćim, kao i inostranim dešavanjima, ali i iznosi kritičke stavove koji za cilj imaju ispravljanje nepravdi, uređenje sistema i prosperitet društva. Želim vam da takvi i ostanete. Baš takvi ste i potrebni Republici Srpskoj- istakao je Selak u čestitki upućenoj generalnom direktoru Borisu Dmitrašinoviću, glavnoj urednici Bojani Radmanović Petrović, redakciji i svim zaposlenimaa.

Selak je dodao da su profesionalizam, odvažnost i tačnost vrline koje su neophodne za uspjeh, a da ih “Glas Srpske” sve ima od svog nastanka.

Predsjednik SPS-a poželio je direktoru, redakciji i svim zaposlenim u “Glasu Srpske” mnogo uspjeha u budućnosti, uz želju da ostanu na putu pravdoljubivosti, istine i slobode.

Temelji novinarstva u RS i BiH udareni su upravo štampanjem prvog broja „Glasa” 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje, nedaleko od herojskog Drvara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana