Selak čestitao Dan državnosti Srbije: Ponosni smo na prošlost i uvjereni u blistavu budućnost Srbije

GS
Foto: Fejsbuk

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću, rukovodstvu države, građanima Srbije i svim Srbima Dan državnosti Republike Srbije - Sretenje, naglasivši da država tako bogate istorije zaslužuje poštovanje svih u regionu, Evropi i svijetu.

"Republici Srbiji najprije treba čestitati na brilijantnim uspjesima tokom proteklih godina koji su je pozicionirali na mjesto lidera regiona. Sretenje ne proslavljaju samo građani Srbije, već i narod Srpske i Srbi širom svijeta, koji se iskreno raduju svakom uspjehu svoje matice Srbije. Privredno i vojno jaka Srbija je Srbija kakvu zaslužuje narod koji je neumorno činio podvige kroz istoriju" naveo je Selak u čestitci.

Istakao je da su u Orašcu uoči Sretenja 1804. godine udareni su vječni temelji moderne Srbije, koji su izidani na kamenu starog srpskog carstva.

"Junačkim podvizima srpska vojska protjerala je vjekovne zavojevače Osmanlije, a srpska inteligencija, umnost i revolucionarnost iznjedrile su prvi srpski Ustav na Sretenje 1835. godine, koji je donio dugo čekane slobode i prava, ukinuo feudalizam, te Srbiju pozicionirao na mapi moderne Evrope. Republika Srpska će uvijek poštovati, uvijek podržavati i braniti interese srpskog naroda i Srbije." naveo je predsjednik Socijalističke partije Srpske

"I u dobrim i u onim težim vremenima, koja se neizbježno prepliću, naše dvije države će zajedničkim snagama odgovoriti svim izazovima koji budu pred našim narodom. Naša zajednička budućnost biće blistava, jer naš narod ima odvažnost Karađorđevu i visprenost Miloševu" zaključio je Selak čestitajući Dan državnosti Srbije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana