Sedlari proslavili Ilindan: Molitva za rodnu godinu

GS
Sedlari proslavili Ilindan: Molitva za rodnu godinu

TREBINjE - U crkvi Svetog proroka Ilije u selu Sedlari u Popovom polju danas je služena liturgija povodom Ilindana, slave hrama i prisluge sela.

Svetu liturgiju služio je seoski paroh i starješina Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Mladen Žulović, koji je rekao da je Bog Svetog Iliju smjestio u carstvo anđela.

- I svetitelj bi, poput anđela, sasjekao svakoga ko sagriješi, zato ga je Bog, bezgrešnog i neporočnog, sklonio u carstvo anđela, jer je Bog milostiv i spasava čovjeka, istakao je sveštenik, čestitajući slavu i na dan poznat po velikoj suši poželio da padne dugo čekana kiša.

- Neka da Bog da dođe kiša, da zemlja primi ono što joj je potrebno radi života i usjeva, ali isto tako da se ne pokvari grožđe koje treba da dozrije. Svima neka Bog daruje milost, radost, zdravlje i napredak u životu, poželio je sveštenik Mladen Žulović.

Ispred crkvenog odbora prisutnima se obratio Milan Bakmaz.

- Zahvaljujem svima koji su danas došli u Sedlare, da se zajedno pomolimo Bogu i proslavimo Svetog Iliju. Neka da Bog da se i ubuduće u dobrom zdravlju i sreći sastajemo, na mnogaja ljeta, rekao je Bakmaz.

Osim brojnih vjernika iz ovog sela i Sedlaraca koji žive daleko od rodnog kraja, liturgiji je prisustvovao Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS, kao i mještani drugih popovopoljskih i trebinjskih sela, pprenosi Trebinje lajv

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana