Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima RS: Protesti nisu način rješavanja problema

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske ograđuje se od protesta Gradskog odbora udruženja invalida Banjaluka, naglašava da ovo nije način za rješavanje problema, pogotovo u vrijeme predizborne kampanje.

Savez ima kontinuitet u saradnje sa institucijama Republike Srpske, posebno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite.

"U proteklom periodu, kao rezultat partnerskog odnosa sa institucijama proizašlo je nokolio novih prava povećani iznosi naknada iz socijalne i dječije zaštite. Radi se i na analizi postojećih i potrebi uviođenja novih prava ako bi se kvalitet života naših korisnika bio što bolji, a sve u partnerskoj saradnji sa relevantnim institucijama", navodi se u saopštenju.

U ovom savezu smatraju da ovakvi potezi mogu samo nanijeti štetu kako licima sa invaliditetom, tako i organizacijama.

Predstavnici Gradskog odbora udruženja invalida Banjaluka danas su ponovo uputili svoje zahtjeve Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republika Srpske u vezi sa ličnim invalidninama, te naglasili da je Zakonom o socijalnoj zaštiti učinjena nepravda prema licima sa najtežim invaliditetom i da to treba ispraviti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana