Sastanak urednika dnevnih listova u Sarajevu: Novine su važna baština

GS
Sastanak urednika dnevnih listova u Sarajevu: Novine su važna baština

SARAJEVO - Sastanak glavnih urednika i direktora "Glasa Srpske", "Nezavisnih novina", "Večernjeg lista", "Avaza" i "Oslobođenja", uz podršku Savjeta za štampu Bosne i Hercegovine, održan je danas u Sarajevu, u redakciji "Oslobođenja".

Uz potpunu suglasnost da su izdavači printanih medija - za razliku od prakse u Evropi, ali i regiji - prepušteni traženju vlastitih recepata za preživljavanje, kao i za pripadajuće i podržavajuće industrije, najavljen je zajednički nastup ka relevantnim adresama.

Slobodna i kvalitetna štampana izdanja nisu samo svjedoci istorije i zajednička kulturna baština, već i prostor razmjene mišljenja, otvaranja važnih tema i poligoni za kristalizovanje ideja i pravaca budućeg djelovanja, kao što su i nezaobilazan izvor informisanja. 

Društva razvijene demokratije čuvaju svoj print, ali svi akteri ovog susreta uvjereni su da su zemljama koje nastoje podići svoje demokratske ljestvice novine nasušna potreba i riješeni su da se zajedničkim snagama izbore za čuvanje, ali i razvoj kvaliteta novina koje vode. 

Na današnjem sastanku dogovoreni su redovniji susreti.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana