Saobraćaj se odvija redovno, skreće se pažnja na odrone

Srna
Saobraćaj se odvija redovno, skreće se pažnja na odrone

BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, uz povoljne vremenske uslove, a iz Auto-moto saveza Srpske skreću pažnju vozačima na moguće odrone na dionicama u usjecima.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Radi postavljanja rasvjete u tunelima "Cera 3" i "Strogonik", na magistralnom putu Brodar-Višegrad 1 izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Planirano je da ovi radovi traju do 25.oktobra.

Zbog deminerskih radova do 2. avgusta dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dionici Kotor Varoš – Teslić, u mjestu Rujevica, osim vikenda u vremenu između 7.30 do 13.00 časova, sa povremenom obustavom saobraćaja, svakih 30 minuta i propuštanjem od 15 minuta.

Zbog miniranja terena do 8. oktobra dolaziće do povrmene obustave saobraćaja na dionici regionalnoag puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica, grad Doboj. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Brodar- granica Republika Srpska/Srbija /Rudo 1/ u tunelu Trgovišta, izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova na postavljanju rasvjete. /do 17. septembra/

Na na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka zbog izvođenja radova na spoju navedenog magistralnog i regionalnog puta, izmijenjen je režim saobraćaja. /Predviđeno je da radovi traju do 14. avhusta/

Zbog radova na postavljanju rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Dobro Polje - Miljevina uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju. /Predviđeno je da radovi traju do 3. septembra/

Zbog radova na mostu "Bogdanovac", izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju. /Predviđeno je da radovi traju do 4. septembra/

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog radova na rehabilitaciji dionice magistralnog puta Han Pijesak 2 – Sokolac, izmjenjen je režim saobraćaja /do 31. decembra/

Minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo-Foča,dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. /do 31. decembra/

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo 2, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj. /Radovi produženi do 31. decembra/

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1 - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik".

Na regionalnom putu RPriboj - granica Republika Srpska/federacija iH /Šibošnica/, dionica Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Od 2. juna 2021. na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu 3104 /stara oznaka R-472/ dionica Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu MI-101 dionica Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničkim udarima predmetni nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Srpska/Srbija /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

S obzirom da je stanje na granicama veoma promjenjivo, vozačima iz AMS preporučuju da se informišu putem njihovih veb-kamera.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac /na putu Gacko-Nikšić/.

Na graničnom prelazu Karakaj /kod Zvornika/ zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na novi most "Bratoljub" u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana