Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, magla na višim predjelima

Srna
Foto: arhiva

BIJELjINA- Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se saobraća po pretežno suvim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu oprezni na dionicama u višim predjelima, posebno na području Kneževa, zbog magle koja mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a posjedovanje zimske opreme obavezno je do 1. aprila. Na regionalnom putu Jezero-Šipovo danas od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj će, zbog radova, biti potpuno obustavljen.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Bijeljina dva - Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka - Ugar, Ivanjska - Šargovac, u Trnu na silasku sa nadvožnjaka, Čelinac - Kotor Varoš, Čelinac - Ukrina, Rudanka - Doboj dva, Rudanka-Doboj, Gradiška - Nova Topola, Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han, Tedin Han - Teslić, Banjaluka - Stari Majdan dva, Šipovo - Novo Selo, Jezero - Šipovo.

Od 8.00 do 15.00 časova, zbog deminiranja, dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na dionicama puteva Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa. Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na putu Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - Graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. Vangabaritni teret kretaće se putevima Stanić Rijeka - Karuše, Stanić Rijeka - Granični prelaz Brod, Stanić Rijeka - auto-put - Banjaluka, Granični prelaz Šamac - Rudnik - Stanari, pa vozači treba da na ovim putnim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa premašuje 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, kao i za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na putu Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje saobraćaj zabranjen za sva vozila čija je masa veća od 16 tona. U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja.

Zbog radova sporije se saobraća na putevima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo. Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. /kraj/ljlj ONLAJN BESJEDA PROFESORA MILOŠA KOVIĆAPALE, 28. MARTA /SRNA/ - Profesor Miloš Ković održaće danas onlajn besjedu na Filozofskom fakultetu na Palama u organizaciji studenata ove visokoškolske ustanove. Iz studentske organizacije navode da je direktan povod za ovaj događaj nedavna zabrana ulaska u BiH profesoru Koviću čime je spriječen da ispunjava radne obaveze na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje predaje dugi niz godina.

Pojekat se realizuje u saradnji sa patriotskim organizacijama širom Republike Srpske, te će besjeda istovremeno biti emitovana u više gradova i opština. Onlajn besjeda biće organizovana u amfiteatru Filozofskog fakulteta na Palama sa početkom u 18.00 časova. Granična policija BiH zabranila je 12. marta ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da "predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH". Profesoru Koviću zabranjen je ulazak u BiH po odluci Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana