Šansu za ozdravljenje dobilo 627 djece

Anita Janković Rečeveić
Šansu za ozdravljenje dobilo 627 djece

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" za nepunih šest godina postojanja finasirao je liječenje za 627 mališana iz Srpske za šta je izdvojeno više od 35 miliona maraka.

Samo u ovoj godini zahvaljujući Fondu solidarnosti 172 djece je dobilo šansu za ozdravljenje,što je prema riječima direktorice Fodna solidarsnosti Jasminke Vučković najveća brojka u odnosu na prethodne godine.

Ona je istakla da su u ovoj godini pripremili novi Pravilnik sa izmjenama i dopunama pravilnika o načinu, postupku,obliku, obimu i rokovima korisćenja sredstava kojima se pojednostavljuju procedure odobravanja novca za liječenje u inostranstvu.

- Tokom pandemija virusa korona osvjestili smo problem putnih i troškova smještaja u inostranstvu i tada smo donijeli odluku o refundiranju tih troškova.

Ukidanjen vanredne situacije prestala je mogućnost refunacije a bili smo svjesni da to pitaje moramo urediti i da imamo prostora. Pa smo krenuli u izmjenu pravilnika prema kojem je sada omogućena refunacija troškova- rekla je Vučkovićeva i dodala da su u novom pravilnikom izbacili i dio administrativnih procedura koje su bespotrebno opterećivale roditelje djece kojima je neophodno liječenje i dijagnostika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana