Šamac: Podijeljena jednokratna novčana pomoć

Srna
Foto: Arhiva

ŠAMAC - Opštinski Fond solidarnosti podijelio je danas jednokratnu novčanu pomoć od po 50 KM za tri učenika osnovne škole i po 100 KM za šest učenika Srednje škole "Nikola Tesla" u Šamcu čiji su roditelji članovi Fonda solidarnosti, a riječ je o djeci ratnih vojnih invalida i djeci demobilisanih boraca.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je Srni da ova organizacija, kao osnivač Fonda solidarnosti, zajedno sa opštinom Šamac i ove godine dodjeljuje jednokratnu pomoć djeci članova Fonda. On kaže da je riječ o djeci demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida koji završavaju osnovnu i Srednju školu.

On napominje da Fond solidarnostima ima oko 400 članova, ali je tendencija opadanja članova, pa je apelovao na sve demobilisane borce, ratne vojne invalide i sve privrednike i građane koji žele da učestvuju i budu članovi fonda da im se priključe kako bi imali više sredstava.

Zoranović je dodao da je Fond, pored svih aktivnosti koje vode, pomogao određenom broju oboljelih pripadnika Fonda solidarnosti, podsjetivši da je samo u ovoj godini do sada data jednokratna pomoć za liječenje šest lica u ukupnom iznosu od 1.000 KM.

On je napomenuo da godišnje daju jednokratnu pomoć za više od 100 djece članova Fonda solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana