Sajić: Veliki značaj KUD-ova na čuvanju srpske tradicije i kulture

Tanjug
Sajić: Veliki značaj KUD-ova na čuvanju srpske tradicije i kulture

ŠTUTGART - Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Sloga" iz Štutgarta obilježilo je 45 godina postojanja i rada, a proslavi je prisustvovala generalni konzul BiH u tom gradu Vera Sajić koja je istakla veliki značaj svakog kluba na čuvanju tradicije i kulture.

Iz Republike Srpske su ovim povodom u Štutgart stigli članovi KUD-a "Mladost" sa Pala, njih 50 sa predsjednikom kluba Milanom Čvorom.

Gosti KUD-a "Sloga" sinoć su bili i članovi Srpskog kulturnog centra iz Sindelfingena, Srpski centar iz Štutgarta i KUD "Karađorđevići" iz Rojtlingena.

Sajićeva je izrazila zadovoljstvo što je prisustvovala ovom lijepom i značajnom događaju, napominjući da je velika odgovornost voditi kulturno-umjetničko društvo u matici, ali da je u dijaspori još mnogo veća, jer je svaka godina rada značajnija.

Ona je naglasila veliki značaj svakog kluba na čuvanju tradicije, kulture ali i podsticanju druženja i njegovanja prijateljstava među djecom, omladinom i roditeljima.

"Bilo je lijepo vidjeti zajedno na sceni djecu sa Pala, iz Štutgarta, Sindelfingena i Rojtlingena. Pokazali su nam kako vole i čuvaju svoje korijene", dodala je Sajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana