Sajić: Čestitka povodom 75 godina od osnivanja crkvene opštine Minhen

Srna
Foto: Srna

MINHEN- Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić uputila je povodom 75 godina od osnivanja Crkvene opštine Minhen čestitku Srpskoj pravoslavnoj eparhiji diseldorfskoj i Njemačke, episkopu Grigoriju i Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Mihnen, jereju Bojanu Simiću.

"Želim da Vam čestitam veliki i značajan jubilej za Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhiju diseldorfsku i Njemačku, Crkvenu opštinu Minhen, kao i za sav vjerujući srpski rod. Sedamdeset pet godina se srpski narod na području Minhena i Bavarske okupljao i savijao oko svoje Crkve i u njoj tražio utjehu i blagoslov i u teškim i u dobrim vremenima", navela je Sajićeva u čestitki.

Ona je istakla da u Crkvu Svetog Jovana Vladimira u Minhenu i danas kao i svih prethodnih godina dolazi narod na utjehu i na duhovno okrijepljenje.

"Gdje god su Srbi živjeli, gradili su svoje crkve i manastire i tako su očuvali svoju pravoslavnu duhovnost i duhovno zdravlje svoga naroda.

Želim da i ubuduće Srpska Pravoslavna crkvena opština Minhen zajedno sa svojim vjernicima čuva i njeguje hrišćanske vrednosti i dostojno reprezentuje našu vjeru i kulturu", navela je Sajićeva, uputivši iskrene i srdačne čestitke za ovaj veliki jubilej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana