Sajić: Bilo mi je zadovoljstvo da pomognem našem heroju sa Paštrika

SRNA
Sajić: Bilo mi je zadovoljstvo da pomognem našem heroju sa Paštrika

Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić prisustvovala je humanitarnoj akciji "Trojka iz bloka" koju je u tom gradu organizovalo Udruženje "Srbi za Srbe" za heroja sa Paštrika, Stojića Markovića.

Sajićeva je u izjavi Srni izrazila zadovoljstvo što je učestvovala u humanitarnoj akciji, podsjećajući da je Udruženje “Srbi za Srbe” humanitarna organizacija koja postoji već 16 godina u 10 zemalja svijeta i da je u proteklom periodu sakupila više od sedam miliona 680 hiljada evra i pomogla desetine hiljade porodica.

– Bilo mi je zadovoljstvo juče da zajedno sa našim narodom pomognem heroju sa Paštrika – naglasila je Sajićeva.

Ona je podsjetila da je “Trojka iz bloka” humanitarno-sportska aktivnost u kojoj se prikupljaju sredstva za višečlane porodice koje su socijalno ugrožene.

– Zahvaljujem ovom prilikom i organizaciji `Srbi za Srbe` koji su mi juče uručili zahvalnicu za pomoć u sprovođenju ovog humanitarnog turnira na kojem je bilo dosta naših ljudi – dodala je Sajićeva.

Ona je rekla da se ova humanitarna aktivnost održavala u bašti Generalnog konzulata Srbije i da je prikupljena poprilična svota novca.

– Zaista mi je drago da sam i na ovaj način mogla da pomognem nekome kome je zaista u stanju potrebe – navela je Sajićeva.

Porodici Stojića Markovića, koji ima šestoro djece, izgorjela je kuća u kojoj su živjeli, a iako je ratni vojni invalid i heroj sa Paštrika, nije uspio da ostvari taj status jer je u kući izgorjela kompletna dokumentacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana