Sajam u Solunu prilika za pozicioniranje ponude Srpske na svjetskom tržištu

Srna
Foto: Srna

Republika Srpska je turistička destinacija koja iz dana u dan bilježi kontinuiran rast i razvoj, a sajam turizma u Solunu dobra je potvrda da su prevaziđeni regionalni okviri prepoznatljivosti i da se sve bolje pozicioniramo i na svjetskom turističkom tržištu, rečeno je u Turističkoj organizaciji Srpske.

U Turističkoj organizaciji su istakli da je Međunarodni sajam turizma "Filoksenia", koji je danas otvoren u Solunu, jedna od najvećih i najvažnijih sajamskih manifestacija u jugoistočnoj Evropi, koja je okupila veliki broj posjetilaca, turističkih stručnjaka i profesionalaca iz različitih dijelova svijeta.

- Na promotivnom štandu Republike Srpske koji je smješten na odličnoj lokaciji u paviljonu 15 svjetskoj turističkoj javnosti predstavlja se kompletna turistička ponuda Srpske i već prvog dana predstavljanja bilježimo dobru posjećenost štandu i visok nivo interesovanja za turističku ponudu Srpske - rekli su u Turističkoj organizaciji.

Sajam turizma u Solunu biće otvoren do nedjelje, 20. novembra, a promocija se realizuje u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Grčkoj.

Turistička organizacija Republike Srpske uzela je učešće i na "53. Međunarodnom sajmu turizma" u Novom Sadu, koji je otvoren juče i traje do sutra. Iz ove orgnaizacije navode da je riječ o sajamskoj manifestaciji, koja se od ove godine održava u novoj formi i novom terminu.

- Ako uzmemo u obzir da je u pitanju tradicionalno interesantno turističko tržište za Srpsku sa kojeg nam intenzivno dolazi veliki broj turista, ovo je odlična prilika da se posjetiocima sajma, ali i široj turističkoj javnosti predstavi bogata i raznovrsna turistička ponuda Srpske - naveli su u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Turistička organizacija Republike Srpske i Privredna komora Republike Srpske ove godine su gosti na štandu Privredne komore Vojvodine.

- Ovo je nastavak uspješne saradnje i realizacije Sporazuma o saradnji između turističkih organizacija Srpske i Vojvodine. Kako smo na pragu zimske turističke sezone, akcenat promocije je na ponudi naših zimskih centara, ali i banjskog, vjerskog i drugih vidova turizma - rekli su u Turističkoj organizaciji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana