Sajam meda i vina u Trebinju okupio 35 izlagaca

SRNA
Sajam meda i vina u Trebinju okupio 35 izlagaca

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvorio je večeras u ovom gradu tradicionalni Sajam meda i vina, koji je okupio 35 izlagača, čime su počele dvodnevne preobraženjske svečanosti u čast slave grada i Sabornog hrama - Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Ćurić je, nakon otvaranja Sajma u Gradskom parku Jovan Dučić, čestititao sugrađanima predstojeću slavu grada, kojoj će, kako je rekao, prisustvovati više od 40 delegacija iz Srbije, Crne Gore, BiH, kao i gosti iz drugih zemalja.

"To je zasluga svih nas jer je svaki naš sugrađanin gostoprimljiv zbog čega se ljudi rado vraćaju u Trebinje, što je jasna poruka da tako treba da nastavimo", izjavio je Ćurić novinarima.

Govoreći o Sajmu meda i vina, Ćurić je zahvalio domaćinima koji se bore i proizvode kvalitetne hercegovačke proizvode i što učešćem na ovoj manifestaciji podržavaju grad i gradske svečanosti.

"Ko je probao hercegovački med, teško da će promijeniti i koristiti neki drugi", rekao je Ćurić i dodao da, kada je riječ o vinu, od 32 vinarije koje posluju u Republici Srpskoj - 27 ih je iz Trebinja.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina istakao je da je ovo tradicionalni 16. sajam, koji je i internacionalni, na kojem nastupa 35 izlagača, od kojih je 25 proizvođača meda i 10 vinara.

"Ove, kao i prethodnih godina želimo da našim dragim gostima i prijateljima predstavimo najbolja hercegovačka vina, med, pršut, sir i sve što Hercegovina nudi. Mjesto na Sajmu ustupili smo i izlagačima iz drugih regiona da predstave svoje proizvode", istakao je Dutina.

Izlagač na Sajmu Nikola Barzut naveo je da je ove godine izložio med, likere, med u saću, smokve i ostale pčelinje proizvode.

On je istakao da mu nastup na ovoj manifestaciji znači zbog promocije tih izuzetno kvalitetnih proizvoda, te dodao da su prinosi meda ove godine bolji nego prethodne tri, koje su bile lošije za pčelare.

Grad Trebinje i Srpska pravoslavna crkvena opština Trebinje proslaviće sutra slavu grada i Sabornog hrama - Sveto Preobraženje Gospodnje uz bogat vjerski i kulturno-umjetnički program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana