Sahranjena Suzana Rađen Todorić

GS
Foto: BN TV

BIJELjINA - Na gradskom groblju Pučile u Bijeljini danas je sahranjena dugogodišnja urednica BN televizije Suzana Rađen Todorić.

Od Suzane Rađen Todorić oprostili su se, pored njene porodice, brojne kolege, prijatelji, predstavnici Gradske uprave Bijeljina i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Srpske.

Prije sahrane održana je komemoracija u bijeljinskom Centru za kulturu.

U ime kolega od Suzane Rađen - Todorić oprostio se Slododan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika koji je podsjetio da je Suzana utemeljila informativne program BN TV i godinama se trudila da održi novinarske standarde.

-Bilo je teško izdržati napade i etiketiranja ali je Suzana imala snagu da istraje na svom putu - rekao je Durmanović.

Na komemoraciji pristupnima se obratila i kćerka Suzane Rađen - Todorić, Mia koja je naglasila da je Suzana, prije svega,  bila kćerka, majka i supruga, simbol časti i dostojanstva.

-Otkako sam se rodila znala sam da sam po nečemu posebna, po tome što me je rodila Suzana Rađen - Todorić  - rekla je Mia.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Bijeljina smrću  Suzane Rađen - Todorić ostala bez velikog profesionalca i patriote.

-Suzana je bila uzor, neko ko se istinski borio za pravdu u vremenima kada je teško razlikovati istinu od neistine i pravdu od nepravde. Bila je jedinstvena, odmjerena i odsječna. Do istine je dolazila na taj način, a ta istina je od goruće važnosti za svakog čovjeka - rekao je Petrović.

Suzana Rađen-Todorić preminula je u petak, nakon kraće bolesti, u bijeljinskoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana