Sa jahorinskom ski kartom može da se skija od Slovenije do Rumunije

GS
Foto: OC Jahorina

JAHORINA - Ugled najmodernijeg ski centra u jugoistočnoj Evropi Olimpijski centar Jahorina opravdao je potpisivanjem mnogobrojnih sporazuma o međusobnom važenju ski karata u evropskim ski centrima.

Nakon Crne Gore i Slovenije ski karta sa Jahorine sada važi i u rumunskom ski centru Sinaia.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je da je ovo veliko priznanje za njih.

- Vlasnici sezonske ski karte sa Jahorine sada imaju mogućnost skijanja na više od 500 kilometara ski staza u ski centrima širom Crne Gore, Slovenije i Rumunije. Ovakvim saradnjama pretvaramo konkurenciju u partnera, a u interesu skijaša je da se u čitavom regionu skija sa jednom ski kartom. Vizija zvana “1 ski pas za sve eks Ju ski centre”, koju uspešno ostvarujem u zemljama bivše Jugoslavije, sada je poprimila dodatnu dimenziju. Ovu ideju smo do sada uspešno implementirali na skijalištima našeg regiona, a sada i proširili ovom sjajnom saradnjom sa skijalištima u Rumuniji, koja će, siguran sam, oduševiti veliki broj skijaša. Idejom kao što je ova spajamo ne samo ski centre i ljude koji vole skijanje, nego i učimo jedni od drugih, implementirajući nove ideje i projekte koji će svim našim posetiocima pružiti magično zimovanje – istakao je Ljevnaić.

Dodao je da je najviše ponosan jer ove sezone i kada je bio najveći špic od 10.000 skijaša na stazama Jahorine, nije bilo gužve.

- Novim investicijama smo povećali kapacitet skijališta na 33.000 skijaša na sat i znatno doprineli povećanju kvaliteta naših usluga – naglasio je.

Martovsko skijanje na jahorinskim stazama među skijašima poznato je kao najlepši period svake zimske sezone za uživanje u suncu, visokom snježnom pokrivaču na besprekorno uređenim stazama i punom kapacitetu skijališta kada je reč o instalacijama vertikalnog transporta.

Sistem osnežavanja je u pogonu tokom večeri a nove snježne padavine su svakako obradovale sve ljubitelje zime te učinile da uslovi za skijanje na ovoj planini budu idealni.

-Dani su u mjesecu martu znatno duži, zalasci savršeni, a dnevno skijanje, kao i noćno, fenomenalno.  Skijanje u najsunčanijem zimskom mjesecu obilježiće i promo popust pod nazivom “ License to Chill”, koji će skijašima u periodu od 16. do 19. marta omogućiti skijanje po 30 odsto nižoj cijeni – kažu u OC Jahorina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana