"Ruska gazeta" o prijemu predsjednika Srpske za sportiste

Srna
"Ruska gazeta" o prijemu predsjednika Srpske za sportiste

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao je prijem za sporiste iz Srpske koji su učestvovali na Sportskim igrama BRIKS-a u Kazanju, što je prvo međunarodno takmičenje na kojem su nastupili pod svojom zastavom i simbolima, prenosi "Ruska gazeta".

Ruski dnevnik prenosi da se reprezentacija Republike Srpske vratila sa Sportskih igara BRIKS-a sa tri bronzane medalje. Predsjednik Republike Srpske je, kako prenosi list, obećao da će svi učesnici Sportskih igara BRIKS-a dobiti po 10.000 KM, a oni koji osvoje medalje po 20.000.

"Nadam se da je iskustvo koje ste stekli bilo dragocjeno i pozitivno", rekao je Dodik, koji se sportistima u ime Republike Srpske zahvalio na učešću u reprezentaciji.

"Ruska gazeta" prenosi da je tim Republike Srpske prvi put nastupio na međunarodnim takmičenjima pod svojom zastavom i simbolima i da su ga u Ruskoj Federaciji predstavljala 64 sportista u osam sportova. Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić u intervjuu za "Rusku gazetu" istakla je značaj učešća srpskih sportista na Sportskim igrama BRIKS-a.

"Neophodno je isključiti sport iz politike, organizovati događaje bez zabrane na osnovu nacionalnosti i ne dozvoliti političku diskvalifikaciju učesnika", rekla je Vulićeva.

Ona je istaka da sport treba da ujedini narode i države, a ne da postane mehanizam političkog pritiska. Sportske igre BRIKS-a održane su od 12. do 24. juna.

Rusija je prvi put bila domaćin takmičenja na kojem je oboren rekord po broju zemlja učesnika - 82, sportista - 2.852 i kompleta medalja - 375.

U okviru ovog sportskom događaja održan je i sastanak ministara sporta zemalja BRIKS-a na kojem je odlučeno da domaćin narednih Sportskih igara bude Brazil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana