"Ruska gazeta" dobila zasluženo priznanje u Srpskoj

Srna
"Ruska gazeta" dobila zasluženo priznanje u Srpskoj

MOSKVA - Dopisnik "Ruske gazete" Aleksandar Borisov odlikovan je Ordenom Univerziteta u Istočnom Sarajevu za izuzetan doprinos razvoju Univerziteta.

Zamjenik dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" Darko Đogo, koji boravi u Sankt Peterburgu, čestitao je "Ruskoj gazeti" za još jedno priznanje u Republici Srpskoj, ističući da je nagrada zaslužena i blagovremena, piše ovaj ruski medij.

Đogo je naveo da je "Ruska gazeta" glavni resurs Ruske Federacije koji objektivno pokriva događaje na Balkanu, posebno u Srbiji i Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, značajan je doprinos ovog ruskog medija na proučavanju i očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa u Ruskoj Federaciji i ruskog nasljeđa u regionu Balkana, međusobnom bogaćenju kultura nacija i narodnosti.

Zahvaljujući "Ruskoj gazeti", Univerzitet u Istočnom Sarajevu počeo je, kako je naveo, da aktivno komunicira sa nizom ruskih univerziteta i javnih organizacija, a vodeći naučnici ovog univerziteta u Republici Srpskoj mogli su da upoznaju Ruse o svojim pogledima na geopolitičke probleme, što je pozitivno uticalo na bilateralnu saradnju.

Dopisniku "Ruske gazete" Borisovu 2020. godine u Republici Srpskoj dodijeljena je Plaketa, a priznanje za pomoć učvršćivanju odnosa Rusije i Republike Srpske uručili su mu premijer Srpske Radovan Višković i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana