Runić: Srbi da budu ponosni na slobodarsku prošlost i svoj identitet

Srna
Runić: Srbi da budu ponosni na slobodarsku prošlost i svoj identitet

DRVAR - Drvar je jedina opština u Federaciji BiH u kojoj se obilježava 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, rekla je Srni načelnik ove lokalne zajednice Dušica Runić i istakla da srpski narod, gdje god da danas živi, treba da bude ponosan na svoju slobodarsku prošlost i nacionalni identitet.

Runićeva je navela da opština Drvar drugu godinu zaredom, zajedno sa Republikom Srpskom i Srbijom, obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. "Želja nam je da to postane tradicija", naglasila je Runićeva i pozvala Drvarčane da sutra na svojim privatnim i poslovnim objektima, te javnim ustanovama, istaknu zastave trobojke.

Runićeva je istakla da već nekoliko godina kontinuirano stiže velika pomoć Srbije i Republike Srpske ovoj zapadnokrajiškoj opštini, što je izuzetno važno za opstanak i ostanak stanovnika na njihovim vjekovnim ognjištima.

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave sutra će u Radničkom domu u 19.00 časova biti održan koncert violinistkinje Natalije Todorović i pijaniste Vlade Danića iz Banjaluke.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra. Na ovaj dan je 15. septembra 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana