RUCZ: Oprez i danas!

GS
RUCZ: Oprez i danas!

Jako nevrijeme je juče i tokom protekle noći napravilo štetu u Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Prnjavoru, Trebinju, navedeno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Nevrijeme je bilo praćeno jakom i kratkotrajnom kišom sa jakim olujnim vjetrom i gradom.

"Najveća šteta je u opštini Kozarska Dubica. Zbog kvara na trafo-stanici svi potrošači električne energije u toj opštini bili su bez struje. Kada se nevrijeme smirilo nadležne elektrodistributivne ekipe su izašle na teren i otklonile kvar. Sada Kozarska Dubica ima električnu energiju“, navedeno je u saopštenju.

Iz Republičke uprave civilne zaštite navode da je grad veličine oraha takođe napravio štetu na usjevima i materijalnim dobrima u Kozarskoj Dubici.

"Vjetar i grad oštetili su sportsku dvoranu, Kulturni centar, određen broj pomoćnih objekata u Sportskom centru je poplavljen, usjevi prema manastiru Moštanica  su pretrpjeli štetu. Načelnik opštine Kozarska Dubica je formirao komisije za evidentiranje, procjenu štete i one su već na terenu“, dodaju u saopštenju.

U Kostajnici je jaka kiša, sa sitnijim gradom, u kratkom periodu poplavila nekoliko objekata. 

"Oborinske vode nanijele su šljunak na asfaltne kolovoze pa se vozačima preporučuje oprez. Nadležne ekipe su na terenu“, navedeno je.

Intenzivno i kratko nevrijeme sa gradom veličine lješnjaka pogodilo je Prnjavor. 

"Najviše mjesnu zajednicu Kulaši. Odgovarajuće lokalne službe su na terenu kako bi sagledale situaciju i evidentirale štetu“, dodaju iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na jugu Srpske, konkretno na području Trebinja, obilna kiša, udari olujnog vjetra i grad trajali su dvadesetak minuta. 

"Najveće posljedice nevremena vide se na drveću. Mnogo je bilo polomljenih stabala i grana na tlu. Nadležne ekipe uklanjaju oboreno drveće. Prijavljuju se i evidentiraju štete na objektima, automobilima… Načelnici naših područnih odjeljenja Banjaluka i Trebinje su na terenu u obilasku nevremenom najviše pogođenih lokalnih zajednica u Srpskoj. Prema prognozi RHMZ Srpske mogućnost pojave ovakvih lokalnih naleta nevremena danas i dalje postoji pa Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, kao i svaki put do sada, obavještava i poziva građane, nadležne opštinske, gradske službe na oprez i bezbjednosnu angažovanost“, zaključeno je u saopštenju.
 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana