RTRS : U nedelju " Značka časti", film o istorijskom nastajanju MUP-a Srpske

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Na programu Televizije Republike Srpske u nedjelju, 3. aprila, biće emitovan dokumentarni film pod nazivom "Značka časti", u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dokumentarni film biće emitovan na programu u 20.10, a riječ je o istorijskom prikazu nastajanja i razvoja MUP-a, jednog od stubova Republike Srpske, saopšteno je iz Službe za komunikaciju i promociju Radio-televizije Republike Srpske.

Film, kako se navodi u saopštenju, obuhvata period učešća policije u odbrambeno-otadžbinskom ratu, poslijeratnu transformaciju MUP-a u savremenu policiju pod okriljem međunarodne zajednice, a kasnije stasavanje policije u respektabilnu regionalnu i organizovanu policijsku strukturu.

U saopštenju se navodi da su prikazani brojni izazovi i politički pritisci sa kojima se MUP suočio u poslijeratnom periodu i prati njegov razvoj sve do danas.

"Gledaoci nemaju često priliku da vide sa kojim se izazovima suočavala policija Republike Srpske, a posebno tokom nekih vanrednih situacija. Film prikazuje do sada nepoznate činjenice široj javnosti, pogotovo kada je riječ o saradnji sa Haškim tribunalom i pritiscima međunarodne zajednice na policiju kao instituciju i pojedince", navodi se u saopštenju Službe za komunikaciju i promociju Radio-televizije Republike Srpske.

Kako se navodi u ovom saopštenju, film "Značka časti" je svojevrsni pregled svih tih izazova, tokom tri decenije postojanja i jačanja ove institucije u koju narod Republike Srpske ima veliko povjerenje. Film je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske.

Iz Službe za komunikaciju i promociju Radio-televizije Republike Srpske ističu da režiju potpisuje Siniša Grabež, a film je sniman prema scenariju Valentine Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana