Romić: I ubuduće raditi na boljem položaju penzionera

Srna
Romić: I ubuduće raditi na boljem položaju penzionera

SRBAC - Novi mandat na mjestu predsjednika Udruženja penzionera opštine Srbac u naredne četiri godine dobio je dosadašnji predsjednik Ostoja Romić, koji je izrazio uvjerenje da će i ubuduće doprinijeti sveobuhvatno boljem položaju srbačkih penzionera.

"Teško je to obećati, a još teže realizovati bez podrške lokalne i republičke vlasti, kao i Udruženja penzionera Republike Srpske. U periodu koji je pred nama potrebno je da idemo sa mnogo više optimizma kako bismo ostvarili što više prava koja nam pripadaju", rekao je Romić, zahvalivši za povjerenje.

Za predsjednika Skupštine Udruženja imenovan je Stojan Bilanović, a izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini Udruženja kojoj je prisustvovalo 27 delegata.

Sekretar Slavko Malešević podnio je izvještaj o radu u protekle četiri godine i istakao jedinstvo među 2.700 članova, koliko trenutno broji srbačko udruženje.

Od značajnih aktivnosti Malešević je izdvojio sanaciju objekta Doma penzionera u Srpcu, upućivanje penzionera na banjsku rehabilitaciju, isplatu jednokratnih novčanih pomoći i nabavku ogrevnog drveta za članove udruženja.

Sjednici je prisustvovao i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, koji je istakao važnost i dobru saradnju udruženja i lokalne uprave i izrazio nadu da će tako biti i u narednom periodu.

"Opštinsko udruženje penzionera najbrojnije je na području naše opštine i samim tim je njegov značaj najveći. U realnim okvirima smo podržavali sve njihove aktivnosti i tako će biti u budućnosti", naglasio je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana