Rođendanski poklon iz Mozzarta za Udruženje osoba oboljelih od cerebralne paralize

Mozzart
Rođendanski poklon iz Mozzarta za Udruženje osoba oboljelih od cerebralne paralize

Akcija „Humanitarni tiket petkom" svakog mjeseca donosi radost brojnim udruženjima širom naše zemlje. Tako je bilo i tokom jula kada su, u tradicionalnoj akciji kompanije Mozzart, plemeniti kladioci tipovali, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću kompletan dobitni fond uputio je na adresu Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo.

Uvećanju mjesečnog humanitarnog fonda, uspješnim tipovanjem doprinijela je najbolja rukometašica svih vremena, Svetlana Ceca Kitić, dok su listići Nikole Rosića, Antonija Rukavine i Nenada Lalatovića, zahvaljujući Mozzartu, imali zagarantovane dobitke.

„Donacija kompanije Mozzart je za naše Udruženje jako značajna jer smo u vrlo teškoj finansijskoj situaciji. Nažalost, sve je manje kompanija koje žele i mogu pomoći udruženjima građana. Dobijeni novac ćemo iskoristiti za naše redovne aktivnosti, kao i za organizaciju izleta članova povodom 40 godina postojanja i rada Udruženja. Najiskrenije se zahvaljujem na ovoj vrijednoj podršci u nadi da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu", poručio je Nevenko Novotny, predsjednik Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Kantona Sarajevo.

Udruženje je osnovano 1984. godine, pa im donacija iz Mozzarta stiže baš povodom proslave 40. rođendana. Trenutno okupljaju 307 članova kojijma pružaju pomoć kroz organizaciju prevoza do škola i zdravstvenih ustanova, izleta, druženja... Takođe, trude se da im obezbijede fizikalne vježbe u kućnim uslovima, gdje stručni timovi doktora, fizijatara i fizioterapeuta dolaze na adrese korisnika i pružaju im neophodnu pomoć. Kroz Udruženje se godinama bore i za rješavanje statusnih pitanja svojih članova kao što su socijalna pitanja, pristupačnost, ortopedska pomagala, inkluzivno obrazovanje, samostalno stanovanje u zajednici, servisi podrške, banjsko liječenje...

U narednom periodu nastavljaju sa radom na unapređenju statusa osoba sa cerebralnom paralizom, a iz Mozzarta poručuju da će nastaviti plemenitu misiju kroz tradicionalnu akciju „Humanitarni tiket petkom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana