Roditelji prijedorskih osnovaca traže povrat novca: Četvoro đaka u bolnici

M. L.
Roditelji prijedorskih osnovaca traže povrat novca: Četvoro đaka u bolnici

PRIJEDOR - Zbog stomačnih tegoba i povraćanja, četvoro đaka prijedorske Osnovne škole "Petar Kočić" trenutno su u bolnici, a roditelji traže 100 odsto povrat novca, dok iz agencije "Kompas turs" ističu da će sve dogovoriti sutra na sastanku.

Polovina od 90 učenika petog razreda koji su proteklog vikenda boravila u hotelu "Nebojša" na Jahorini u školi u prirodi dobila je simptome mučnine i povraćanja, zbog čega su se sa olimpijske planine vratili dan ranije nego što je bilo planirano.

Direktorica škole Gorana Bosančić rekla je za "Glas Srpske" da se naknadno javilo još dvoje djece koji su dobili simptome kada su došli kući, tako da je ukupno njih četvoro u bolnici.

- Ostala djeca su relativno dobro. Imali smo roditeljski sastanak i usaglasili se da svi roditelji djecu odvedu na pregled. Osim toga traži se krivac za nastalu situaciju. Stajem uz roditelje a oni su postavili zahtjeve. Traže od agencije 100 odsto povrat uplaćenog novca, da se ubrza ispitivanje vode i hrane u hotelu u kome su djeca boravila - rekla je Bosančićeva.

Vlasnik agencije "Kompas turs" Mladen Račić rekao je "Glasu" da će sutra održati sastanak u školi sa direktoricom i još četvoro roditelja kako bi našli najbolje rješenje.

- Ako to rješava problem, neka bude na moju štetu, vratiću sve i marku, ali šta ako se dokaže da nikakve odgovornosti nema ni agencija ni hotel. Šta ćemo onda? Jeidna naša obaveza koja nije ispoštovana je jedno noćenje jer smo se vratili dan ranije, tako da smo dužni da vratimo iznos jednog noćenja. Nikakvu krivicu ne osjećam, ali moralno sam uz tu djecu i nadam se da će svi biti dobro – poručio je Račić.

U turističkoj agenciji "Kompas turs" juče  je boravila republička tržišna inspekcija a u Inspektoratu RS ističu da je rije o planiranoj redovnoj kontroli koja nije imala veze sa ekskurzijom na Jahorini.

- Prilikom kontrole nisu utvrđene nepravilnosti - naveli su u Inspektoratu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana