„Ritam Evrope“: Uskoro početak audicija za festival

Srna
Foto: Ilustracija

PRNjAVOR - Audicije za muzički dječiji i omladinski festival „Ritam Evrope“ počeće krajem marta ili početkom aprila, a učestvovaće 22 lokalne zajednice iz Republike Srpske, potvrdio je danas u Prnjavoru direktor programa Igor Karadarević.Karadarević je napomenuo da na ovom takmičenju učestvuju mladi od 14 do 21 godine, a motivacija im mogu biti nastup na RTRS-u, velika ulaganja u scenu - iznad 70.000 evra, prilika da se pripremaju uz najiskusnije profesionalce u regionu, pobjeda, kao i da se jednog dana pojave na „Evroviziji“.

On je pojasnio da će prije nove audicije biti održano finalno takmičenje u Sjevernoj Makedoniji za prošlogodišnje najbolje plasirane takmičare iz četiri zemlje regiona.

Karadarović je rekao da će iz Republike Srpske učestvovati Prnjavor, Prijedor, Pale, Gradiška i Derventa, ali i gradovi Novi Sad, Požarevac, Apatin, Topola, Kikinda, Zrenjanin, Budva, Nikšić, Podgorica, Cetinje, Tivat, Strumica i drugi gradovi.

On je sa gradonačelnikom Prijedora Darkom Tomašem potpisao ugovor o saradnji u 2024. godini, nakon čega je rekao da ga raduje nastavak zajedničkog rada na ovom velikom regionalnom muzičkom projektu.

- Grad Prnjavor mnogo radi i ulaže u promociju sporta, omladine, kulture, a to je upravo grupacija kojoj mi pripadamo. Kada vidimo da se negde toliko mnogo ulaže u mlade, srce nam je puno, a ovakav vid saradnje je vetar u leđa svima - istakao je Karadarević.

Tomaš je zahvalio direktoru i cijelom timu „Ritma Evrope“ što su prošle godine na pravi način predstavili Prnjavor, kao i mladim sugrađanima Mariji Magdaleni Moreti i Aleksandru Dvorančiću kojima je poželio mnogo uspjeha pred predstojeći nastup u Sjevernoj Makedoniji.

- Bila nam je čast biti dio ovog događaja. Potpisali smo danas ugovor o nastavku saradnje i u 2024. godini, a uvjeren sam da medijska promocija Prnjavora neće biti ništa manja nego godinu dana ranije - naglasio je Tomaš.

Pobjednik prošlogodišnjeg takmičenja u Gradišci pod nazivom „Republika Srpska u ritmu Evrope“ je tim iz opštine Pale.

Među pet prvoplasiranih su i Prnjavorčani Marija Magdalena Moreti i Aleksandar Dvoraničić koji nastupaju sa numerom „Arcade“, pjesmom kojom je holandski predstavnik pobijedio na Evroviziji 2019. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana