Ribnjak “Saničani” u stečaju: U ponedjeljak počinje izlov pod kontrolom gradske uprave

Srna
Ribnjak “Saničani” u stečaju: U ponedjeljak počinje izlov pod kontrolom gradske uprave

PRIJEDOR - Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević najavio je danas da u ponedjeljak, 8. novembra, u ribnjaku “Saničani” u stečaju počinje izlov koji će kontrolisati Gradska uprava.

Kovačević je naveo da će izlov vršiti radnici ovog preduzeća u stečaju uz tri-četiri čovjeka koja će delegirati Gradska uprava radi kontrole samog izlova.

“Nadamo se da ćemo uspjeti da izvršimo neformalnu kontrolu tog procesa, da neće biti, da ne kažem, javašluka i nekih nedozvoljenih radnji i da će sve biti u najboljem redu”, rekao je Kovačević novinarima prilikom obilaska ribnjaka.

On je istakao da je ovaj ribnjak jedan hroničan problem, ali i veliki potencijal.

“Nama je u interesu da poslovanje bude onakvo kakvo treba biti, da počnemo da stvaramo prihod, a ne konstantne gubitke”, rekao je Kovačević.

On je naveo da Gradska uprava u ovom procesu može učestvovati samo neformalno zato što je privatna kompanija vlasnik, ali je istakao da sve što se dešava na području Prijedora, formalno i neformalno, tiče Gradske uprave.

“Prihodi idu u preduzeće. Saznali smo da su oni svojim radnicima dužni nekih 18 do 20 plata i nadam se da će ostvareni prihod od izlova biti iskorišten za te svrhe”, dodao je Kovačević.

Vršilac dužnosti načelnika Ođeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Prijedora Danijel Egić izjavio je da je u procesu stečaja bitno osigurati da nasipi budu čvrsti i sigurni kako ne bi došlo do neke katastrofe.

“Iz ovog ođeljenja će biti angažovan određen broj ljudi da pripomognu i što se tiče određene kontrole i pomoći u nekom plasmanu te ribe. Već smo imali kontakte sa stečajnim upravnikom i imamo informacije šta se dešava. To je jedna obostrana korist i lokalne zajednice i ovog preduzeća”, naveo je Egić.

On je podsjetio da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ranije obezbijedilo dva puta po 20 tona hrane za ribu.

“/Skupština povjerilaca/ bila je juče i dogovoreno je da se nastavi ova primarna proizvodnja. Mi u Gradskoj upravi imamo određene ideje i prijedloge i u saradnji sa Ministarstvom pripremamo mogućnost daljeg razvoja ribnjaka”, dodao je Egić.

Okružni privredni sud u Prijedoru u martu je pokrenuo stečaj nad pravnim subjektom “Saničani”.

Određene su mjere radi obezbjeđenja imovine kojima se zabranjuje stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, novčanim sredstvima i pravima stečajnog dužnika. /kraj/kp/dad/fotoEnter

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana