RHMZ: Upozorenje na nepogode i obilnije padavine

GS
RHMZ: Upozorenje na nepogode i obilnije padavine

BANjALUKA - Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske izdato je upozorenje na lokalne nepogode za ponedjeljak, 19. avgusta u periodu od 12.00 do 22.00 časa.

– U ponedjeljak, 19. avgusta očekuje se nestabilno vrijeme uz pad temperature. Tokom jutra padavine će jačati na jugu i sredinom dana i tokom popodneva premještaće se ka sjeveru i istoku. Očekuju se jače nepogode uz pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, jak i olujni vjetar kao i pojava grada – navedeno je u biltenu.

Dodaju kako se najjače nepogode očekuju na sjeveru i sjeveroistoku tokom popodneva (šira regija oko rijeke Save, šira regija oko Banje Luke i Doboja, Semberija i Posavina do rijeke Drine).

- Na sjeverozapadu će biti obilnijih padavina gdje se do kraja dana očekuje od 40 do 70 mm kiše. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguću su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojava bujičnih urbanih poplava – dodaju iz RHMZ-a.

Nestabilno vijreme uz nove lokalne nepogode nastaviće se u utorak sredinom dana.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Upozorenja možete pratiti i pomoću METEOALARM-a na:  https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana