Reljić: Dan opštine obilježiti uz masovno učešće građana i gostiju

Srna
Reljić: Dan opštine obilježiti uz masovno učešće građana i gostiju

KOZARSKA DUBICA - Organizacioni odbor za obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica - 27. aprila potvrdio je program proslave, koji čini niz događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, te je iskazana namjera lokalne zajednice da dodjeli priznanja i zahvalnice zaslužnim institucijama, pojedincima i organizacijama sa područja te opštine.

Drugim sastankom Odbora predsjedavao je načelnik opštine Radenko Reljić, koji je istakao potrebu da se Dan opštine, ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, obilježi na adekvatan način i na vrijeme izvrše sve organizacione pripreme.

“Cilj nam je da se ponovo, nakon dvije godine epidemioloških mjera, Dan opštine obilježimo uz masovno učešće naših građana i da budemo dobri domaćini svim našim gostima”, rekao je Reljić.

On je istakao da ove godine 27. aprila pola vijeka

postojanja slavi Dub radio, koji je jedan od najstarijih radio stanica u BiH.

Obilježavanje Dana opštine počeće u 9.00 časova kada će načelnik opštine sa saradnicima ugostiti delegacije iz bratskih i prijateljskih opština iz Srbije i Bugarske.

U 10.00 časova biće položeni vijenaci žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka.

Svečana sjednica Skupštine opštine biće održana u 11.00 časova, a, osim odbornika, prisustvovaće zvaničnici, delegacije i gosti.

Dnevnim redom sjednice biće predviđeno i uručenje zahvalnica pojedincima, institucijama i organizacijama iz Kozarske Dubice.

Tradicionalna Trka oslobođenja, u punom obimu učesnika u svim kategorijama, planirana je za 17.00 časova.

U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture posvećena Danu opštine i značajnom jubileju Dub Radija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana