Rekonstrukcija putne mreže teče planiranom dinamikom

Srna
Foto: Srna

SRBAC - Na području srbačke opštine u toku je realizacija projekata rekonstrukcije i modernizacije regionalnog puta Srbac-Prnjavor-Teslić i lokalnog puta Glamočani-Bajinci, a uskoro će početi sanacija puteva na još nekoliko lokacija.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je Srni da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i dodao da je modernizacija regionalnog puta od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

"Radovi se izvode kvalitetno na zadovoljstvo svih građana, javnih i privatnih subjekata koji koriste ovu dionicu. Obnova ovog putnog pravca doprinijeće boljoj saobraćajnoj povezanosti naše opštine sa okruženjem", istakao je Dragosavljević.

Rekonstrukcija regionalnog puta u dužini od 83 kilometra izvodi građevinsko preduzeće "MG mind" iz Mrkonjić Grada, investitor je Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", a vrijednost investicije je 26 miliona KM.

Do sada je izvršena sanacija klizišta i iskop putnih jaraka na dionici u Gornjoj Lepenici, te iskop i sanacija oštećenih dijelova kompletne saobraćajnice koja prolazi kroz opštinu Srbac.

Na dijelovima trase skinut je habajući dio postojećeg i postavljen prvi sloj novog asfalta, a preostalo je da se izvrši presvlačenje asfaltom kompletnog puta.

Na rekonstrukciji lokalnog puta od Glamočana do Bajinaca angažovano je građevinsko preduzeće "Hidrokop", koje je izvršilo iskop pohabanog i dotrajalog asfalta i saniralo dionicu u dužini od 800 metara, a u narednim danima će završiti preostalih 400 metara, nakon čega slijedi izrada tamponskog sloja i u završnoj fazi asfaltiranje puta.

"Ovih dana očekuje se početak radova i na ostalim putnim pravcima na području opštine Srbac, a ukupna vrijednost svih radova, računajući i lokalni put Glamočani-Bajinci, iznosi oko 800.000 KM. Sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske, a nosilac projekata je opština Srbac", naglasio je Dragosavljević.

Planirana je rekonstrukcija i modernizacija lokalnih puteva u Srđevićima i Sitnešima, lokalnih puteva i ulica u Srbac Selu i Kukuljama, dijela lokalnog puta u Dvorinama i puta u Vlaknici, kao i rekonstrukcija i modernizacija parking prostora kod Vatrogasnog doma.

Budući da zbog izvođenja radova dolazi do povremenih prekida u saobraćaju, građane mole za razumijevanje i korištenje alternativnih putnih pravaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana