Regionalni virtuelni sajam obrazovanja "Na koji ćeš faks?"

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Na digitalnoj internet platformi otvoren je treći virtuelni sajam obrazovanja pod nazivom "Na koji ćeš faks?", koji predstavlja više od 200 visokoškolskih ustanova iz BiH i zemalja regiona

Organizacioni tim Regionalnog sajma obrazovanja ističe da su s obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja tradicionalnih sajmova, kao i drugih događaja promotivnog karaktera, visoke škole i fakulteti spriječeni da srednjoškolcima predstave svoje studijske programe. U odnosu na prethodne dvije godine, sajam će ovog puta biti održan na regionalnom nivou, što znači da će prikazati mnogobrojne visokoškolske ustanove iz zemalja bivše Jugoslavije - Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Tim "Frendli HRa" je iz želje da ponudi adekvatno rješenje u uslovima pandemije, došao na ideju da pokrene digitalnu platformu na kojoj će prikazati brošure, video materijale, korisne linkove i informatore o upisu različitih visokoškolskih ustanova. "Cilj projekta je da dopremo do svih učenika i njihovih roditelja, bez obzira na njihovo mjesto boravišta.

Svi posjetioci će moći da se informišu o uslovima upisa, studijskim programima i direktno komuniciraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova", naveli su iz organizacionog tima. Projekat je osmišljen kako bi se pomoglo mladima, da uprkos vanrednim okolnostima, budu obaviješteni o njihovom daljem školovanju i akademskoj budućnosti.

Posjetioci sajma će moći detaljnije da se informišu o osnovnim, master i doktorskim studijama koje nude obrazovne institucije, zatim o uslovima i neophodnoj dokumentaciji za upis, ali i izgledu prijemnog ispita. Maturanti i studenti će imati priliku da postavljaju pitanja, razmjenjuju iskustva i diskutuju o studiranju i razvoju buduće karijere.

Pored toga što digitalna platforma pruža mogućnost interaktivnih četova, gosti sajma će biti obaviješteni o svim novostima u vezi sa početkom prijemnog ispita, preostalim mjestima za upis i slično. Virtuelni sajam obrazovanja je otvoren do 1. oktobra, a link pomoću kog se može pristupiti digitalnoj platformi je nakojicesfaks.com. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan sa svih tipova mobilnih telefona i računara sa internet konekcijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana