Razvojna agencija: Obuka iz oblasti digitalnih vještina za starije od 50 godina

Srna
Razvojna agencija: Obuka iz oblasti digitalnih vještina za starije od 50 godina

BANjALUKA - Razvojna agencija Republike Srpske organizuje za nezaposlene koji imaju više od 50 godina besplatnu obuku iz oblasti digitalnih vještina radi njihovog lakšeg zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Iz Agencije su napomenuli da je rok za prijavu 31. jul, a da se mogu prijaviti lica starija od 50 godina koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i imaju minimalno srednju stručnu spremu, radno iskustvo, te osnovni nivo digitalnih vještina

. "Obuka se realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, a koncipirana je tako da učesnicima omogući sticanje srednjeg nivoa digitalnih vještina koje će im omogućiti rad u preduzeću, ali i sa bilo koje lokacije izvan njega", saopšteno je iz Razvojne agencije Srpske.

Obuka traje 48 časova i obuhvata oblasti - kancelarijsko poslovanje, upravljanje digitalnim marketingom i društvenim mrežama, komunikacioni i kolaboracioni alati, bezbjednost informacionih tehnologija i preduzetništvo /fakultativno za one koji se odluče za pokretanje sopstvenog posla/.

Nakon završene obuke učesnicima će biti omogućen i direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima. Detaljne uslove i obrazac za prijavu na javni poziv moguće je pronaći na veb-stranicama Razvojne agencije /rars-msp.org/ i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske /zzzrs.net/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana