Razglednice sa motivima Bileće za djecu Kosova i Metohije

Srna
Razglednice sa motivima Bileće za djecu Kosova i Metohije

BILEĆA - Osnovci iz Bileće izradili su razglednice sa motivima Bileće i bratske ljubavi za djecu sa Kosova i Metohije, koje će im biti poklonjene u paketićima, izjavila je danas Srni direktor Biblioteke "Vladimir Gaćinović" Sanja Bošković.

"Učenici su pričali o Bileći i njenim ljepotama i sve priče oslikali na razglednice koje će članovi nevladine organizacije `Srpska nit` uvrstiti u paketiće koje pripremaju za mališane sa Kosova i Metohije", rekla je Boškovićeva.

Ona je istakla da su na radionici u Narodnoj biblioteci "Vladimir Gaćinović", organizovanoj sa "Srpskom niti", učestvovali učenici trećeg razreda Osnovne škole "Sveti Sava".

Koordinator "Srpske niti" za Republiku Srpsku Slavica Perućica rekla je da su pitali djecu iz Orahovca koje su im želje za Božić i da su se zatim ljudi javljali kupovali im poklone.

"Sada realizujemo akciju prikupljanja novca za poklone djeci ostalih izopštenih srpskih sredina - Osojana, Goraždevca, Velike Hoče i manjih sela oko Peći i Prizrena", navela je Perućica.

Ona je pojasnila da je organizacija "Srpska nit" nastala iz potrebe očuvanja i promovisanja srpskog nacionalnog, duhovnog i kulturnog identiteta i da su im u fokusu akcije za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, kao i svim ugroženim, a realizuju i velike akcije dobrovoljnog davanja krvi.

"Zavisno do toga koliko skupimo sredstava, svake godine pomažemo i crkve, manastire, freskopise, ugrožene porodice", istakla je Perućica i pozvala sve da, u skladu sa mogućnostima, podrže te akcije, posebno pred predstojeće praznike.

Više inforacija za pomoć njihovim akcijama može se dobiti putem broja telefona +387/65/140-722 ili na "Fejsbuk" stranici "Srpska nit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana