Rasvjetljena lažna prijava krađe: Vatrogasci zahvalni policiji

Srna
Radovan Martić
Foto: Srna | Radovan Martić

PRIJEDOR - Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor pozdravlja rad policije na rasvjetljavanju lažne optužbe na račun vatrogasaca da su tokom intervencije ukrali iz objekta u kojem su gasili požar, kao i korektnost medija prilikom izvještvanja o ovom slučaju, izjavio je danas starješina prijedorskih vatrogasaca Radovan Martić.

"Ova optužba nanijela je štetu ne samo našoj jedinici nego pozivu vatrogasaca uopšte, cijeloj vatrogasnoj zajednici i samoj Gradskoj upravi jer smo i mi radnici Gradske uprave. Izražavamo duboko razočarenje zbog toga što je jedan naš sugrađanin lažnom optužbom pokušao da diskredituje našu jedinicu", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor za 140 godina rada nije imala nijednu pritužbu.

On je naveo da su 16. novembra u 8.56 časova vatrogasci zaprimili dojavu o požaru na stambenom objektu u Ulici kralja Aleksandra, u najkraćem roku izašli na teren i ugasili požar, a da je pred sam kraj intervencije vlasnik objekta optužio vatrogasce da su mu ukrali 8.360 KM.

"U danima nakon toga sprovedena je obimna istraga, čak su i naši vatrogasci išli na poligraf u Banjaluku. I još jednom ponavljam, rezultati istrage govore da je optužba bila lažna, odnosno da niko od vatrogasaca nije otuđio nikakav novac i istraga je pokazala da je jedan član domaćinstva otuđio taj novac", istakao je Martić.

On je rekao da je u intervenciji učestvovalo šest vatrogasaca i da je svih šest išlo na poligraf.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izražava zahvalnost i punu podršku radu Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica i njenim pripadnicima i najoštrije osuđuje prijavu i postupak vlasnika objekta koji ih je oklevetao, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Raduje me činjenica da su nadležni organi po prijavi postupili u rekordnom roku i

i utvrdili da je bila lažna. Iskreno se nadam da se ovako nešto više nikada neće ponoviti u Prijedoru", istakao je Javor.

Policijska uprava Prijedor saopštila je 29. decembra prošle godine da je protiv lica D.V. i G.V. iz ovog grada Okružnom javnom tužilaštvu dostavila izvještaj za počinjeno krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Policija je 16. novembra 2023. godine zaprimila prijavu od D.V. da mu je tokom intervencije vatrogasaca u kući na gašenju požara otuđeno 8.360 KM, a poslije je utvrdila da je osoba G.V, član porodice, tokom požara iz kuće iznijela novac koji su naknadno policijski službenici pronašli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana