Radnici "Šuma RS" najavljuju obustavu rada, uprava traži rješenje problema

Marijana Miljić Bjelovuk
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Radnici "Šuma Republike Srpske" održaće u petak, 1. jula, štrajk upozorenja, a ako sa upravom tog preduzeća ne postignu dogovor da cijena rada bude povećana na 160 maraka, rad će u potpunosti obustaviti 7. jula.

Navedeno je to u dopisu koju je Sindikat zaposlenih u javnom preduzeću uputio na adresu "Šuma RS" i u kome je pozvao upravu "Šuma RS" da što prije otpočnu pregovri sa Štrajkačkim odborom u cilju rješavanja postavljenih zahtjeva, odnosno povećanja cijene rada.

Vršilac dužnosti direktora "Šuma RS" Slaven Gojković rekao je "Glasu Srpske" da su održali dva sastanka sa predstavnicima sindikata.

- Dogovor je bio da probamo naći neke izvore finansiranja i da se konsultujemo sa Skupštinom preduzeća, odnosno Vladom Srpske i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Radimo na tome. Nadam se da ćemo pronaći neko zajedničko rješenje. Vjerovatno ćemo uskoro imati novi sastanak na kojem ćemo donijeti neke konačne odluke po tom pitanju – rekao je Gojković.

Pojašnjava da bi povećanjem cijene rada sa 140 na 160 maraka bilo potrebno izdvojiti dodatnih 12 miliona maraka za plate radnika tog javnog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana