Radnici "Jumka" čine 10 odsto zaposlenog stanovništva u Drvaru

Srna
Foto: printscreen

DRVAR - U tekstilnom proizvodnom pogonu "Jumko" u Drvaru zaposleno je 87 radnika što je 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih u ovoj opštini, rekla je Srni načelnik Dušica Runić.

Ona je navela da je ta firma od izuzetne koristi kako za Drvar tako i za Livanjski kanton jer su u "Jumku" mnogobrojne porodice našle sigurost i mogućnost da ostanu na svojim vjekovnim ognjištima.

"Svojim predanim i vrijednim radom opravdano je povjerenje koje im je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao otvaranjem proizvodnog pogona Jumko u Drvaru", istakla je Runićeva. Ona je dodala da su uslovi rada u "Jumku" u Drvaru jako dobri.

"Mi smo neizmjerno zahvalni Srbiji i njenom predsjedniku Vučiću koji je prepoznao potrebu ali i važnost otvaranja proizvodnog pogona u Drvaru. Zahvaljujući predsjedniku Vučiću Drvar se može pohvaliti sa veličanstvenim pogonom u kome je zaposleno 85 žena iz Drvara koje imaju jako dobre uslove rada", navela je ona.

Šef proizvodnog pogona u Drvaru Dragan Pavlović rekao je Srni da je u "Jumku" zaposleno 87 radnika od čega su 85 sžene i da je prosjek godina 47. "Trenutno se šiju uniforme za Pošte Srbije, Elektroprivredu Srbije i Vojvodina šume. Odijela koja mi proizvedmo u Drvaru su visokog kvaliteta i sve zaposlene žene zaista su pokazale da svoj posao rade sa velikom ljubavlju", naveo je Pavlović.

Proizvodni tekstini pogon "Jumko" u Drvaru radi skoro dvije i po godine, a otvoren je zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana