Radnici Javnog preduzeća u štrajku, iz opštine obećavaju rješavanje problema

Srna
Radnici Javnog preduzeća u štrajku, iz opštine obećavaju rješavanje problema

BILEĆA- Radnici Javnog preduzeća "Prečistač otpadnih voda" iz Bileće danas su stupili u generalni štrajk zbog, kako navode, neisplaćenih plata, a direktor Predrag Nosović kaže da su od načelnika opštine dobili obećanje da će se potruditi da uskoro izmiri obaveze, ali da je problem što je opštinski budžet u blokadi.

U dopisu koji su radnici dostavili Srni navodi se da nisu primili šest plata, da je posljednja isplaćena za maj ove godine, a upozorili su i da štrajk može uzrokovati ekološku katastrofu Bileći i Trebinju.

"Preduzeće prestaje da radi i kao posljedica toga je direktno izlivanje neprerađenih otpadnih voda u Bilećko jezero, što može ostaviti velike posljedice na floru i faunu jezera i okoline", navedeno je u dopisu.

Radnici ističu da im je žao zbog preduzetih mjera, ali se i nadaju da će nadležni uskoro riješiti problem.

Direktor Javnog preduzeća Predrag Nosović potvrdio je Srni da su radnici stupili u generalni štrajk, navodeći da traže isplatu plata za jun i jul jer su za te mjesece isplaćene oplate opštinskoj administraciji i nižim budžetskim korisnicima, te smatraju da bi tako i oni trebalo da budu zadovoljeni.

Prema njegovim riječima, imali su sastanak sa načelnikom opštine Bileća Veselinom Vujovićem, koji im je rekao da će se u što skorije vrijeme potruditi da izmiri obaveze prema radnicima, ali da je problem što je budžet opštine Bileća u blokadi.

Nosović je naveo da se, prema njegovim saznanjima, trenutno ne izlivaju otpadne vode u Bilećko jezero, te da su radnici upoznati da su u obavezi da obavljaju minimum radnih obaveza u skladu sa zakonom.

"Ne mogu da garantujem da do toga /izlivanja otpadnih voda/ neće doći. Radnici će odlučiti šta će dalje sa štrajkom i da li će radikalizovati svoje mjere", rekao je Nosović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana