Radnici Alumine traže povlačenje odluke o prodaji potraživanja

GS
Foto: RTRS

Radnici kompanije Alumina okupili su se danas u krugu preduzeća kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Vlade Republike Srpske da proda Pavgordu potraživanja insitucija Republike Srpske od Fabrike glinice Birač u stečaju.

Na skupu je prisustvovalo više od pola radnika fabrike, a ostali nisu, kako navode, u sindikalnoj organizaciji Alumine, jer se proces proizvodnje ne može obustavljati.

Radnici su poručili da će u ponedjeljak organizovati novi protest, i to van kruga fabrike, ukoliko Vlada ne poništi svoju odluku.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je juče odluku da za 43 miliona KM proda potraživanja institucija Srpske od Birča u stečaju preduzeću Pavgord, a rok za plaćanje je 12. septembar.

Ministarka finansija Zora Vidović rekla je za RTRS da se ovom ponudom u cijelosti izmiruju potraživanja republičkih institucija.

- Time će, između ostalog, u potpunosti biti izmirene sve obaveze Birča prema republičkim institucijama i preduzećima, uključujući i povezivanje penzionog staža za zaposlene u Birču - rekla je Vidovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana