Radmanović poželio mir, zdravlje i blagostanje

SRNA
Radmanović poželio mir, zdravlje i blagostanje

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju i pravoslavnim vjernicima povodom Božića uz želju da najradosniji hrišćanski praznik dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju.

"Svim vjernicima pravoslavne vjere želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju u svojim domovima", naveo je Radmanović u čestitki koju je uputio patrijarhu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom.

On je istakao da je Božić simbol rađanja, stvaranja i novog života.

"Želim da ovaj praznik dočekamo ujedinjeni u svojim molitvama i nadama za izbavljenje od svih nedaća i izazova sa kojima se suočavamo", poručio je Radmanović.

On je poželio da Božić sve pravoslavce ispuni duhovnim mirom i vjerom, a sve druge ljude dobre volje toplinom koju nosi univerzalna poruka ovog velikog hrišćanskog praznika - o žrtvovanju za dobro svijeta, životnoj nadi i spasenju ljudi.

"U toj nadi pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom: "Hristos se rodi!", naveo je Radmanović u božićnoj čestitki.

Pravoslavni vjernici proslavljaju u subotu, 7. januara, najradosniji hrišćanski praznik rođenja Isusa Hrista - Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana