Radmanović-Petrović novi glavni urednik »Glasa Srpske«

G. S.
Radmanović-Petrović novi glavni urednik »Glasa Srpske«

Banjaluka - Borjana Radmanović-Petrović, imenovana je za glavnog i odgovornog urednika "Glasa Srpske", a Gordana Milinković "Nezavisnih novina".

Radmanović-Petrović na tu funkciju imenovao je Boris Dmitrašinović, direktor "Glasa Srpske", dok je za njenog zamjenika imenovan Saša Čavrag.

Radmanović-Petrović je prije imenovanja na tu funkciju, a koju je danas preuzela, bila glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina". U "Nezavisnim novinama" bila je zaposlena od 2001. godine. Počela je kao novinar, a tokom 2002. i 2003. bila je specijalni izvještač iz Haškog tribunala. Nakon toga uređivala je rubriku svijet, kasnije i unutrašnjopolitičku rubriku, odakle je u januaru 2008, unapređena na poziciju zamjenika glavnog i odgovornog urednika, da bi u septembru iste godine imenovana za glavnog i odgovornog urednika tog lista.

Milinkovićeva je prije imenovanja na pomenutu funkciju bila urednik vijesti u "Nezavisnim novinama", a za njenog zamjenika imenovana je Sandra Gojković-Arbutina. Njih dvije na ta mjesta imenovao je uređivački kolegijum tog lista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana