Radmanović čestitao Dan vojske Republke Srpske

Srna
Radmanović čestitao Dan vojske Republke Srpske

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske i Dan Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, uz želju da Treći pješadijski puk dostojno i ponosno brani, čuva i baštini slavnu tradiciju i vojno naslijeđe Vojske Republike Srpske i da u zajedničkim Oružanim snagama BiH bude mirovna i odbrambena komponenta koja je garant opstanka srpskog naroda u BiH.

"S ponosom se sjećamo boraca Vojske Republike Srpske poginulih u proteklom otadžbinskom ratu i izražavamo duboko poštovanje i vječni pijetet njihovoj žrtvi, a njihovim porodicama saosjećanje i potrebnu društvenu brigu", poručio je Radmanović.

Radmanović je čestitku uputio svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Kroz Vojsku Republike Srpske je prošlo 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odranu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana