Puzigaća: Nastavlja se višegodišnja opstrukcija u ostvarivanju prava Srba

Srna
Foto: Arhiva/Agencije

BANjALUKA- Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je da Hrvatska nastavlja višegodišnju opstrukciju u ostvarivanju stečenih prava Srba u toj zemlji.

 "Srbima u Hrvatskoj nisu u kompletu riješena stečena prava - povrat imovine, stanova, radnih, penzionih, imovinskih prava, kao ni prava učešća u privatizaciji u toj zemlji", rekao je Puzigaća Srni.

Prema njegovim riječima, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH nakon rata tražili su od udruženja izbjeglih Srba u Republici Srpskoj da ne vrše dodatni pritisak u ostvarivanju prava izbjeglih Srba u Hrvatskoj, jer su obećali da će Hrvatska taj problem riješiti kada postane članica EU.

"Sada vidimo da su nas prevarili jer međunarodna zajednica godinama ništa konkretno ne čini da primora Hrvatsku da izbjeglim Srbima omogući povrat stečenih prava u toj zemlji", istakao je Puzigaća.

On je naveo da su izbjegli Srbi danas diskriminisani u Hrvatskoj i u pogledu prava na korištenje poljoprivrednog zemljišta, vode i šume, te da se Srbima isplaćuju najniže penzije u odnosu na Hrvate sa istim brojem godina radnog staža

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana