Prvo mjesto izvornoj ojkačkoj grupi „Timar Jelićka“

SRNA
Prvo mjesto izvornoj ojkačkoj grupi „Timar Jelićka“

KOZARSKA DUBICA - Pobjednik manifestacije "Veče ojkače na Moštanici" je izvorna ojkačka grupa "Timar Jelićka", saopštili su organizatori.

Drugo mjesto, prema ocjeni stučnog žirija, pripalo je muškoj ojkačkoj grupi "Prijedor", a treće ojkačkoj grupi "Braća Panić" iz Prijedora.

Vrijedne nočane nagrade najboljim izvođačima uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a manifestacija je završena izvođenjem pobjedničke pjesme ojkače i kozaračkim kolom.

Na 25. manifestaciji "Veče ojkače na Moštanici" nastupilo je 15 ojkačkih grupa iz opština potkozarja, a vrijedan nagradni fond obezbijedio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je sinoć otvorio manifestaciju.

Prva nagrada festivala iznosi 10.000 KM, druga 5.000 KM, a treća 3.000 KM.

Predsjednik žirija bio je Nemanja Savić, redovni profesor na Akademiji umjetnosti i dirigent hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Banjaluke.

Članovi žirija bili su Duško Pevulja, profesor na Filološkom fakultetu u Banjaluci na studijskom programu Srpski jezik i književnost i Milica Dosković, vokalni solista iz Zrenjanina i horski operski pjevač u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

"Veče ojkače na Moštanici" organizovali su Centar za informisanje i kulturu i opština Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana