Protokol o saradnji bolnica “Srbija” i “Medipol Mega” iz Instabula

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i direktor za finansije i marketing Bolnice "Medipol Mega" Murat Merić potpisali su danas u Istanbulu protokol o saradnji ove dvije zdravstvene ustanove.

Šešlija je izrazio zadovoljstvo mogućnošću da Bolnica "Srbija" sarađuje sa jednom od najvećih ustanova u Turskoj, gdje su uslovi za rad i mogućnost liječenja na visokom nivou.

On je naglasio da će pacijenti kojima se ne može ukazati pomoć u Republici Srpskoj i koji zahtijevaju komplikovanije zahvate, moći da idu na liječenje u Tursku, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

Šešlija je dodao da je dogovoreno da dva specijalizanta opšte hirurgije i ortopedije iz Bolnice "Srbija" u narednim mjesecima borave u ovoj turskoj bolnici na stručnom usavršavanju u trajanju od 15 dana.

Planirana je i posjeta delegacije Bolnice "Srbija" predvođena načelnicima odjeljenja, kako bi se uvjerili u mogućnosti doktora i kvalitet liječenja u Bolnici "Medipol Mega".

Najavljeno je da će dva profesora opšte hirurgije i ortopedije učestvovati na Simpozijumu koji će se održati u novembru u Bolnici "Srbija", gdje će predstaviti svoje radove i ukupna dostignuća Bolnice "Medipol Mega".

Ova bolnica jedna je od najpriznatijih medicinskih ustanova u Turskoj, gdje dolaze ljudi iz cijelog svijeta i nudi niz usluga na svim poljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana