Protest radnika Doma zdravlja Bratunac

GS
Protest radnika Doma zdravlja Bratunac

BRATUNAC – Doktorica Snežana Stojanović noćas je pretučena u bratunačkom Domu zdravlja, a njene kolege će danas u 13. časova znak podrške održati miran protest ispred ove ustanove.

U Domu zdravlja Bratunac osuđuju ovaj incident i očekuju da će nadležni organi istražiti okolnosti ovog slučaja, pišu „Nezavisne“.

-U prethodnom periodu u našoj ustanovi nisu zabilježeni ovakvi nemili događaji jer smo uvijek spremni da pružimo svu pomoć i zdravstvenu zaštitu našim pacijentima, ali da u isto vrijeme zaštitimo naše radnike. Očekujemo zbog naših radnika i njihovog daljeg rada, da će nadležni organi sprovesti istragu, te preduzeti mjere u skladu sa zakonskom regulativom. Doktorica je hospitalizovana u bolnici u Zvorniku, te se nadamo i iskreno joj želimo brz oporavak - naglašavaju iz Doma zdravlja Bratunac.

-U toku noćne smjene u Domu zdravlja u Bratuncu desio se incident, u kom je naša radnica doktorica Snežana Stojanović na radnom mjestu fizički napadnuta od strane pacijenta - kazala je za "Nezavisne novine" zamjenik direkora DZ Bratunac Dragica Alempić.

U Domu zdravlja, kako je istakla, osuđuju ovakav vid napada na njihove radnike i očekuju da će nadležni organi istražiti okolnosti ovog nemilog događaja.

-U prethodnom vremenskom periodu u našoj ustanovi  nismo imali ovakve nemile događaje i uvijek smo spremni da pružimo pomoć svim našim pacijetima, ali i da u isto vrijeme zaštitimo naše radnike - kazala je Alempićeva.

Dodaje da očekuju da će, zbog njihovih radnika, ali i daljeg rada, nadležni organi provesti istragu, te preduzeti mjere u skladu sa zakonskom regulativom.

-Doktorica je hospitalizovana u bolnici u Zvorniku, te se nadamo i iskreno joj želimo brz oporavak - kazala je Alempićeva i dodala da u DZ Bratunac očekuju da će se napadnuta  doktorica  brzo vratiti na svoje radno mjesto.

-Doktorica Snežana Stojanović je revnosan i dugogodišnji radnik naše ustanove - kazala je Alempićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana