Promovisano najnovije izdanje „Argumenata“: U časopisu i tekstovi na ruskom

Marijana Miljić Bjelovuk
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - U najnovijem izdanju časopisu „Argumenti“ nalazi se zapaženi govori poznatih javnih ličnosti kao što su Milorad Dodik, Viktor Orban te Vladimir Putin kao i radovi ruskih autora i to na njihovom maternjom jeziku.

Najnovije izdanje časopisa „Argumenti“ koji objavljuje SNSD i to 48. po redu promovisano je u hotelu „Bosna“ u Banjaluci.

Glavni urednik časopisa Milan Ljepojević rekao je da su „Argumenti“ izvorni i autentični časopis Srpske, koji u svom originalnom smislu predstavlja samu Republiku.

- Časopis „Argumenti“ objavljujemo već 17 godina. Primjenjena nauka je prisutna od prvog broja, kao i teme koje se odnose na društvene i političke procese BiH, regiona, Evrope i svijeta - naveo je Ljepojević.

Ono po čemu je najnovije izdanje časopisa posebno, naglašava Ljepojević, jesu radovi na jezicima autora sa njihovog govornog područja sa kojeg dolaze.

- Objavljujemo radove ruskih autora, kojih ima sve više. Očekujemo i one iz Kine. Imali smo i one sa engleskog govornog područja - naveo je Ljepojević.  

Profesor Saša Mićin koji je i član redakcije „Argumenti“ rekao je da je najnovijem izdanju i intervju sa doktoricom Jelenom Ponomarjevom, koja je, između ostalog, profesorica na Moskovskom državnom Univerzitetu i direktorica Instituta za međunarodne odnose.

- Suština tog rada se odnosi na dublju i detaljnu analizu šta je to ukrajinski sukob, ustvari specijalna vojna operacija, kao nešto što je u stvari samo posljedica nekih dešavanja i političkih odnosa od 1945. godine pa na ovamo. Sama autorka navodi da je istorija ono što je bilo, to se desilo i ne možemo mijenjati, ali šta raditi ubuduće s obzirom da se procesi i dalje odvijaju - naveo je Mićin i dodao da je Ponomarjeva u tom tekstu ponudila i tri ključna stuba svake države.  

Promociji je prisustvovao i profesor Branimir Kuljanin čiji je autorski tekst „Kraj globalizacije i regionalizacija svijeta“ objavljen u najnovijem izdanju. Kuljanin se u tom tekstu osvrnuo na početak ruske vojne operacije za razoružanje i denacifikaciju Ukrajine u februaru prošle godine.

- Time  je pokrenuta i borba za oslobođenje svijeta od zapadne rasisističke neokolonijalne politike, koju predvode Sjedinjene Američke Države. U nastojanju da ovladaju evroazijskim srcem svijeta - Rusijom, koriste Ukrajinu u hibridnom ratu protiv nje - naveo je Kuljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana