Promocija časopisa "Topola" i knjige "Zašto Jasenovac" u Beogradu

Srna
Foto: Spomen-područje Donja Gradina

KOZARSKA DUBICA- Izdanja Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina", osmi broj časopisa "Topola" i drugo objedinjeno izdanje knjige "Zašto Jasenovac" biće promovisani na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Direktor ove ustanove Tanja Tuleković rekla je Srni da je termin promocije dobijen zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, sa kojim godinama sarađuju na različitim projektima koji imaju za cilj promociju i prezentaciju ovog memorijala.

"Topola" je naučni časopis Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" koji izlazi jednom godišnje, a glavni ciljevi su istraživanje šire okoline Kozarske Dubice, istraživanje istorije genocida i ratnih zločina na području NDH sa fokusom na Koncentracioni logor Jasenovac i njegovo najveće stratište Donju Gradinu.

Glavni i odgovorni urednik časopisa je Tanja Tuleković, a članovi redakcije su Dejan Motl, Dragan Trkulja, Vladan Vukliš, Dario Vidojković i Dragan Davidović.

Osmi broj časopisa Topola sadrži 11 naučnih radova autora iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Drugo objedinjeno izdanje knjige Marka Ručnova "Zašto Jasenovac" je nomenklatura zla jasenovačkog logorskog sistema sa akcentom na biografije ustaških zločinaca i zločine koje su počinili.

Knjiga je kapitalno djelo i zaslužuje posebnu pažnju kako struke, tako i šire publike.

Izdanja "Spomen-područja Donja Gradina" biće promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu u utorak, 25. oktobra, sa početkom u 14.00 časova, na štandu Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana