Privrednik Slobodan Stanković sahranjen u Banjaluci: Odlazak velikog čovjeka

G.S.
Privrednik Slobodan Stanković sahranjen u Banjaluci: Odlazak velikog čovjeka

BANjALUKA - Vlasnik kompanije "Integral inženjering" Slobodan Stanković sahranjen je u danas na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci.

Na vječni počinak, pored porodice, ispratili su ga brojni prijatelji i privrednici, ali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Opijelo je sasluživalo sveštenstvo Eparhije banjalučke, a u govoru na porodičnoj grobnici rečeno je da je Stanković bio veliki čovjek i privrednik, koji je pružao nesebičnu podršku svima i u svakoj prilici. On je bio i jedan od prvih donatora za obnovu Sabornog hrama u Mostaru, a pomogao je i obnovu džamije Arnaudije u Banjaluci.

Dan ranije održana je i komemoracija povodom smrti Stankovića sa koje je poručeno da je bio neimar koji je gradio bolju budućnost u Srpskoj, ali i šire te da će njegovo ime trajati dok traje ono što je ostavio iza sebe.

- Otišao je veliki čovjek, patriota koji je želio da RS bude uspješnija, uređenija i u to je ulagao svu energiju i znanje - rekao je Dodik na komemoraciji.

Jedan od direktora u kompaniji "Integral inženjering" Nikola Radovanović rekao je da je Stankovićev životni moto bio da je uslov uspjeha - usuditi se.

- Taj moto je slijedio u životu i radu i uz njega gradio bolju budućnost i zbog kojeg je obilježio epohu u građevinarstvu. Bolja budućnost za njega je značila više mostova, puteva, željeznica, vodovoda, objekata, svega onoga što je trajno, opipljivo i što će ostati brojnim budućim generacijama - rekao je Radovanović.

Stanković je preminuo je u utorak u Banjaluci u 74. godini. Rođen je 1949. godine u Bosanskoj Krupi. Osnovnu i Srednju tehničku školu završio je u Banjaluci, a u Zagrebu prvi stepen na Građevinskom fakultetu. U Laktašima je 1989. godine osnovao preduzeće "Integral inženjering". Ta kompanija je realizovala neke od najvećih građevinskih poduhvata u Republici Srpskoj, BiH, ali i izvan njenih granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana